Thursday, October 20, 2011

Cakerarama Bunuh Diri

Aku cadang nak buat filem. jalan cerita dia camni,

 ada sorang budak ni putus cinta pastu dia gantung diri, bila mak dia balik tengok anak dia mati bunuh diri, mak dia pun tertekan terus bunuh diri jugak. bila bapak dia balik rumah tengok anak ngan bini dia gantung diri dia pun sedih lalu gantung diri jugak. Bila jiran dia datang melawat dia tengok kawan baik dia ( bapak budak tu ) mati bunuh diri, jiran dia tak boleh terima hakikat lalu terjun gaung. bila polis datang nak siasat tengok anak, beranak, jiran gantung diri, polis tu rasa tragis sangat dia pun capai pistol di pinggangnya lalu menembak kepalanya sendiri. . Bila keluarga polis tu tau polis tu bunuh diri, mereka tiada tempat bergantung, mereka pun bunuh diri juga. Sudahnye semua watak dalam cerita tu mati bunuh diri.

tu belum kira sedara mara keluarga diorang tahu pasal kejadian bunuh diri tu..lagi parah kalau diorang tahu.

*aku lupa aku ada blog sebenarnya

Sunday, June 19, 2011

Tak kuat

gua tak kuat..gua memang tak  kuat untuk hidup tanpa beliau. dah beberapa kali gua fikir masak2,rebus2 dan goreng2. gua dah buat keputusan. gua tau keputusan ni adalah keputusan yang paling losser sekali yang terpaksa gua pilih.. sebabnye gua tak kuat. gua memang langsung tak kuat nak berhenti untuk mengepam asap ke dalam paru2..

Implikasi daripada keputusan yang gua terpaksa ambil ni adalah  berkemungkinan gua menghidap paru paru berasap,diabetes, tercucuh tangan member guna bara, baju melayu berlubang,lighter hilang dan lain2 lagi..takpe yang penting gua bahgia berdampingan dengannya. nampaknya gua terpaksa say goodbye kepada Hacks.

Thursday, June 16, 2011

Berani

MInggu ni gua rasa adalah minggu yang paling berani sepanjang karier gua bergelar lelaki. gua rasa tahap keberanian gua ni boleh dikatakan yang peringkat maksimum walaupun gua rasa  keberanian itu adalah bersifat infiniti..dulu2 ade jugak gua brani, tetapi minggu ni yang paling berani.

dalam minggu ni gua rasa ada 3 4 kali gua keluar rumah dengan zip seluar yang unzip. benda ni bukan sengaja diada adakan atau sengaja dimengada-ngadakan. benda2 camni mane boleh kita syak wasangke, tak boleh respek,saspek, dan apek. patutla tengah sedap gua naik motor rasa mint2 ke kat bahagian zip tu.. rasa sejukk je. sampai rumah gua baru perasan benda ni terjadi.bahkan berulang lagi 2 3 kali.. memang firaun,rasa loser gila bila budak kecik yang menegur.

" brader,aset tu kena jaga.,bukan perkara main2 ni."


dan yang paling berani ialah guna berani menceritakan peristiwa firaun ni di khalayak umum.betul jugak atuk-atuk kate dulu. JADI LELAKI, KENA BERANI..

Monday, June 13, 2011

Gempa Bumi 14 jun 2011

Bangun pagi tadi gua terus keluar duduk kat laman rumah. gua rasa otak gegar2..gua saspek gudang garam yang gua sedut ni ada ganja, japgy gua tengok air kat kolah macam bergenang. lantas terus bukak facebook. ramai cakap ada gegaran berlaku pagi tadi..alhamdulillah gua takde kena ganja lagi. dan nauzubillah..gua nak hidup lama lagi. gua harap gempa bumi  tadi hanya gurauan bumi sahaje.

Sunday, June 12, 2011

Lu Abang Long ka Abang chik ka gua tak hirau. Yang penting gua Abang Lang.

gua baru je lepas tengok kl gengster, satu je komen gua, filem tu memang terbaik.. kalauu..Samsul tu takda.. gentel gua respek habis kalau dia takda, gua rasa watak jerung tu patut orang lain yang pegang, a.r badul ke, samsul ghau ghau ke, orait gak.tapi dengan kehadiran samsul sebagai ikan jerung dengan tidak semena-mena kerespekan gua hilang.. sampaikan gua mual tengok keletahnya...mat, lu tak sesuai jadi gengster,sumpah tak. tak sangat sangat sangat langsung..gua terpaksa menggunakan intonasi perkataan berulang kerana nak menunjukkan betapa tak saspeknye gua terhadap empunya diri..cuba la lu duduk je atas krusi  sambil cakap action, cut je, xdela sampai lu nak kene belasah dengan aaron kan..lu pengarah kan? ok gua respek sebab crita lu kali ni xde adegan bunga bunga..penuh aksi mendebarkan.tapi jalan crita mudah disaspek oleh penonton. macam satu scene tu aaron masuk nak pergi pukul jerung, gua memang dah jangka dia mesti kompom terajang krusi kat depan dia, tengok-tengok nyata jangkaan gua tak meleset macam game kelantan terengganu malam tadi.
  secara keseluruhan memang best. keep it up bro, gua harap lu dapat mara ke final.

*gua rasa gua dah boleh start nak berjinak-jinak dalam bidang pengkritikan filem ni..David Teo ke David Teh O ke gua langgar!

Thursday, June 2, 2011

Misyen inposibel

Cuti tanpa sebarang pekerjaan adalah amat pisang dan cilake, lagi cilake kalau takde pendapatan sampingan..lain la kalau gua ade bisnes MLM bole juge ngorat macik kampung suh join bisnes gua..takde la bosan sangat, boleh juge gua sembang pom pom pom kat macik2 tu..

                                              ***********************

"saye bukan ape macik,kalau nak pakai lambor ke perrari ke boleh ajeee..tapi dek takut kena kejar BPR sama cukai pendapatan saye lupekan je hasrat tu macik.."


                                            **************************

Hidup gua cuti ni paling pisang semenjak lahir, oleh sebab takde pendapatan gua buat satu keputusan drastik lagi plastik. Kalau gua bagitau japgi mau ade yang koma 18 minggu sebab terkejut dgn keputusan gua ni..
punye la takde duit tadi gua pau mak gua 5 rggt. 5 rinngit je pun gua sengkek gile sekarang ni. terpakse mintak kat mak gua. mase mintak satu je gua pikir nak buatpe ngn duit ni. gua nak beli rokok..dari pagi tak menghisap lagi ni.mase perjalanan nak beli rokok tetibe terlintas di kepala otak aku nak benti rokok. dengan tak sememna-mena je tetibe.. memikirkan mak gua juge ade menyuruh gua berhenti rokok, gua buat kepututsan drastik lagi mantap. duit 5 ringgit gua tak jadi beli rokok.. gua beli gegula hacks rm5.. haha gila tak gila,tak gila gila,gila gila tak.gua namekan misi ni misyen imposibel.! tak seimposibel kim possibel misi gua ni..

saat gua tulis ni alhamdulillah gua dah berjaye berhenti merosakkan paru2 lagi masuk minggu hari jam MINIT yang ke 10..ehm..
lepas ni kalau ada makhluk2 yang selame ni tak penah ade perasaan nak belanja gua rokok tetibe offer gua dunhill memang maut menanti.
doa2 doa kan lah yer.

Tuesday, May 24, 2011

Helikopter

Memang geram gak la.. tgah sedap2 gua melayan tido, bising bunyi helikopter terbang atas rumah gua..kali pertama xpe boleh dimaafkan.. tapi 4 5 kali dia terbang atas rumah ni darah naik ke muka. lantas gua capai lastik belakang pintu gua keluar rumah gua nekad, sekali lagi dia terbang memang nahas.. dari jauh gua dah dengar bunyi gua stenbai ngn lastik..

pulp! tepat kena pilot kat kokpit heli tu..tangan si pilot dengan serta merta terlepas dari stereng lalu mengaduh kesakitan. dengan tidak semena2 helikopter yang dipandunya melencong menuju ke arah kebun bersebelahan..taksampai 5 minit gua dengar bunyi dentuman helikopter miliknya terhempas dah seluruh kebun terbakar. gua tersenyum puas. gua masuk rumah sambil mulut terkumat kamit menyumpah si pilot yang berkemungkinan hancur lebur adalah 150%. gua capai bantal lantas kembali beradu..kehkehkeh.

Saturday, May 14, 2011

Berjasa

Hari ni Ahad.. budak2 rumah semua dah balik..gua sorng je stuck kt pj cam bangang.. memang tiap2 hujung sem tugas gua mmg camni. tunnggu bebudak semua balik pastu baru gua balik. mulia gak gua ni kan. bukan ape, sebagai ahli rumah yang paling dekat dgn kampung halaman, jadi gua la yang terpaksa menahan diri dari balik dulu..tapi bende2 cmni  last last gua gak fedap, mane taknye, deme sedap je melambai2 nak balik. yang gua ni xtaw lagi balik bila, nak naik ape. terus terang gua cakap. kalau ade keldai sekalipun gua balun je henjut bawak balik kampung..bila time2 camni hati mula la nak berkata kata.....



nakharommmm!!

Wednesday, May 11, 2011

Cara- Cara memikat Perempuan

biar tajuk macam hampas, tapi mlm tadi aku termimpi tips ni.

1 tips je aku rase paling berkesan.

lu beli lamborghini sebijik parking kat tempat pompuan tu tunggu bas..  pastu lu cakap la pape pun. kompom lekat.


takde duit? ok g mampos.

Sunday, April 24, 2011

otak sempit

Sebagai seorang manusia berstatuskan student, benda paling dibenci dan mustahil dapat dielakkan adalah exam,test,mid test, dan segala nama palancau yang lain yang seangkatan.. benda2 mcmni mmg tak boleh nak elak, ibarat macam nak tahan kapal terbang kat bus stop. tak ke bangang kapal terbang nak berenti amek penumpang kat bus stop. so same la ngn exam ni. dah name pun student kenela exam untuk buang status student tu.
bukan apa aku crita pasal exam ni sebab lusa gua dah start final untuk sem 4 ni.. tapi gua brani sumpah junjung laptop yang gua langsung xde sentuh buku pun.. ohh ye gua lupe. ade..gua sentuh buku communication skill untuk buat mouse pad. tu je..xlebih pun. normal la tiap awal sem berjanji sumpah setia bagai nk stdy dr awl untuk dpt result dewa2..last janji ntah kemane, sumpah ntah kemane, setia ntah kemane.haram..
alasan senang je.. tak boleh study awl2 nanti nak exam dah lupe.. tula alasan gua,
time2 gua tak study tp tgk lahanat2 len study memang menyirap.. mula la tanduk dua kaler merah atas kepale tumbuh, ajak kua lepak la, ajak men game la. tapi tula. semedang kene refuse. memang dasar lahanat diorang ni. kekadang tensen gak tgok diorng study tp aku tak boleh study. xpelah aku cuba menstudikan diri.
kbai.

Thursday, March 24, 2011

Saat dan waktu

saat ini...




waktu ini....




ketika ini...



hari ini...



masa ini...



dan juga detik ini..
gua tak tidur lagi..
bangsatt ape dah pukul 4.00am tak tidur lagi,,
lahanat lahanat rumah ni buat aku tak tidur ajak main poker,
lagi lahanat dari manusia diorang ni..
dasar manusia!



best gak update tgah2 pagi ni. gua harap sangat takde hantu2,jin2 yang bace blog gua ni. mampus diorang diasyaitan ganggu gua pepagi buta ni, dahla malam jumaat. tak masal tak dapat nak makan nasik goreng ngan hotdog potong esok pagi.

pasar,parya. dan tangan

lepas bangun pagi maghrib tadi, midi ajak gua g pasar khamis, ntah gua men bagi name je pasar khamis, pasal kat area sini dia punya pasar hari hari ada kalau tak silap, area taman medan, gua rasa semangat kepasaran diorang ni kuat la,taksub betul,


gua sebenarnye malas sgt nk g pasar, serabut dgn makhluk2 yang tek reti reti duk rumah ni, memandangkan gua nak g bank kat area pasar tu jugak gua pun follow skali, sampai atm tudia tgok kemain meriah lagi no, ade pesta kuarkan duirt beramai-ramai ku rasa. gua pun bertindak genius sikit, takkan la aku nak beratur reramai cam banduan nak amek periksa, lu silap, gua tak bodoh.

gua pegi kat 7e depan nuh kat situ ada atm, mudah sikit sesi mengorek duit tu nanti, awl2 lg midi dh sound awek cashier tu boleh tahan, terus kontrol kelak ken, terus sambar atm. sambil jari gua lincah menekan nombor pin, mata gua lincah memandang sekeliling mane tau ade sampah jalanan usha nak rembat duit gua.. ermm ok gua terus terang, sebenarnya mata gua memerhatikan keadaan sekeliling takut2 ade awek2 nampak balance dalam bank gua.chek belen, jari gua panttas menekan PERTANYAAN BAKI di hujung atas kanan skrin tersebut,di skrin tertera RM 60.85 . gua mengeluh sedikit, alangkah indahnya kalau titik tu boleh dialihkan ke belakang sekali, takpelah gua tekan angka 5 satu kali dan 0 3 kali, dengan tak menujukkan muka bersalah selambe je atm tu rejek kad gua, gua dah panas hati, try skali lagi, perkara yang same berlaku, gua rase sebelum pape terjadi kat atm tu bek gua blah, awek cahsier langsung tidak tu jengah malahan jeling pun tidak sama skali, gua meloncat atas motor n ckp k midi g atm memula aku g tadi, lahanat punye atm kat 7e, tak pasal dengan 7e tu skali dapat pakej kena maki.

sampai kat atm tu gua beratur menunjukkan tanda kesopanan dan kesusilaan yng mami gua ajar gua masih utuh. selepas beberapa detik menunggu sampai turn gua ade pulak parya masuk depan gua terus potong Q. dengan kolar terangkat tertera tulisan paul smith. gua terus menjadi berang tidak teragak agak gua capai motor midi terus humban ke kepala dia, darah memancut keluar dari kepala si parya, gua tersenyum puas, si parya berlari keluar sambil mengendong kepalanye yang hampir putus, sempat gua jeling tajam. dia blah. aku puas. sambil tu gua berdoa moga2 atm ni tak kena nasib yang sama macam atm lahanat kat 7e td. gua tekan angka yang serupa dan gaya yang serupa mcam tadi bezanya cume kali ni tangan gua duk dalam poket, pegang pistol takut2 parya tu datang balik bawak member..
treereeereett boleh pulak keluar duit.

gua dapat buat kesimpulan di situ, maybank dah tak boleh tinggal sehengget dua hengget dlm akaun mcam dlu. bangsat ape tukar polisi tak bagitau gua, ni boleh jadi kes altantuya versi dua ni.

lepas puas maki orang maybank,
gua terus park motor dan masuk ke pasar, ketika berjalan gua ternampak si parya tadi masih mengendong kepala nye yag sedikit terputus, dalah hati gua memakaki, bangsat apa dia ni, kepale dah putus nk pegi pasar lagi. gua tak hiraukan dia terus berjalan dengan angkuh,riak dan takbur. sampai kedai nasi tomato gua suruh brader tu bungkus sau nasik lemak, bila aku nak blah ada suara berbunyi

haa yang tu dah bayar ke belum?

hati gua membara bila dengar ayat tu. memandangkan dia perpangkat pakcik2 gua tabahkan hati dengan tunang gua cakap "sudah pakcik" dalam hati aku menyumpah seranah pakcik tu.
walaupun muka gua macam kelak ken, tp jgn hina gua, igt gua takde duit ke, gua terus blah.




sampai2 rumah gua terus bukak maknan.


"Bangsat jenis apa aku beli makanan banyak2 ni, nasik lemak sampai dua.???"

sambil dalam hati gua beristighfar dan meminta maaf kepada pakcik tu, err ni nak kira setle dunia ke akhirat pakcik?? jgn la bawak kt akhirat, dunia2 dah la e. hehe


bangsat ape punye panjang  entri ni gua tulis?..

Sunday, March 20, 2011

macam ni baru kul, 
malas dah gua nak tukar2 layout mengarut jadah sume2 ni,
tak penting.kehkehkeh.

Saturday, February 19, 2011

hai kawan kawan..ecehh.
hari ni nak bagi tips. anda BOSAN? yess memang tepat anda berkunjung ke sini. sini ada tips nak hilangkan rasa BOSAN yang menggelabah tu.

1. Taip ON BOSAN dan hantarkan kepada diri sendiri, dan jika dapat mesej itu balas semula kepada diri anda sehingga anda berasa kredit anda nak habis. dan sambunglag berbosan semula.
2. Cuba kira rambut anda ada berapa helai sehingga berjaya.
3.Pegi depan cermin dan jika terlihat ada orang berbual lah bersama walaupun itu adalah diri anda sendiri.
4. Pergilah berburu di hutan.
5.call operator dan cuba bergayut bersamanya.
7. cuba setkan dalam minda anda dan tukarkan perkataan bosan tu kepada gembira,maka anda akan gembira walaupun anda tetap bosan.
6. argh! ape aku merepek ni.-__- kbye

Wednesday, February 2, 2011

Rempit

macam biase lepas makan aku keluar bagi mencari sebatang dua rokok, kedai apek biasa aku g tutup, aku lupa harini raye cina tu pasal banyak kedai tutup, takpelah lupekan pasal apek tu. tak elok orang yang dah xde disebut2. aku terus g kedai indon. jauh sikit. selesai membeli belah rokok, datang seorang mat rempit ala ala azroy, dengan spek mata hitam ala ala terminator, dengan ekzos ala ala kapal perang, dan rambut ala ala parya datang kedai tu jugak, terus terang la aku cakap, aku anti mat rempit, aku pun malas nak lepak lama2 terus start moto nak belah, aku terperasan mat rempit sorang ni usha aku len macam je, aku pun buat muka control hebat ala ala edward cullen terus nak blah, pastu dia panggil aku, aku mcm malas nak layan je, tapi dia panggil kali kedua kuat sikit menyebabkan aku tersentak dan memandang beliau dengan satndby kalau2 dia nak sparring, tak lame lepastu aku terasa nak pitam dan termalu.terasa menyesal pulak kutuk dia mcm2.


"mat, tayar lu kurang angin tu,"

 menyesal aku pg kedai tu,

Monday, January 31, 2011

Sunday, January 30, 2011

OBESITI


katakan "hai" kepada obessiti. tak penah dibuat orang,apatah lagi alien.
makhluk2 tu suma aku beli pagi tadi, untuk dihabiskan pada hari ini juga untuk mecapai target obesiti berlebihan. babai.

Saturday, January 29, 2011

2011

  Setelah berabad tak update, hari ni baru dapat hidayah nak update.




 * UPDATED*

done.yess!

..
.
.
.
.
.
.